Αλμυροπόταμος Ευβοίας

Ο Αλμυροπόταμος αποτελείται από το χωριό και την παραλία του με το όνομα Παναγία.

Το όνομά του το οφείλει στην πλούσια φυσική πηγή νερού που αναβλύζει από τα ασβεστολιθικά πετρώματα κοντά στην παραλία, σχηματίζοντας ένα γάργαρο ποταμάκι που χύνεται στην θάλασσα. Το χωρίο παρουσιάζει ιστορικό, αρχαιολογικό και παλαιοντολογικό ενδιαφέρον με αξιοθαύμαστα ευρήματα.

Η Παναγία, ο παραθαλάσσιος οικισμός προσφέρεται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Ένας μαγευτικός κλειστός κόλπος όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την κρυστάλλινη θάλασσα και τις χαρές της, το ψάρεμα, το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ.

Γραφικά ταβερνάκια, περίπατοι στην ακρογιαλιά, παραδοσιακό χρώμα, η αύρα της θάλασσας, όμορφο και καθαρό τοπίο, προσφέρουν ξεκούραση και απόλαυση μέσα στην φύση.

Στην παραλία λειτουργεί μαρίνα με σύγχρονη υποδομή για μικρά και μεγάλα σκάφη και υπάρχει και τακτική συγκοινωνία ferry boat τους καλοκαιρινούς μήνες που συνδέει τον Αλμυροπόταμο με την Αγία Μαρίνα Μαραθώνα και η διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά.

Εκτός από την παραλία του Αλμυροποτάμου που φημίζεται για τα καθαρά νερά της, σε πολύ μικρές αποστάσεις βρίσκονται πανέμορφες παραλίες όπως η του Αγίου Δημητρίου, η αλλιώς χρυσή άμμος, η πισίνα, το Αλμυρίχι, ο λιμιώνας και οι Ζάρακες.

ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVERΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVERΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVERΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVERΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVERΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ SALTRIVER